Agenda

Op deze pagina vindt u een agenda-overzicht met activiteiten, zoals cursussen, workshops, retraites, etc., op het gebied van mindfulness of daaraan gerelateerd. De activiteiten zijn gesorteerd op datum waarbij de eerstkomende activiteiten bovenaan staan.
Via de link "meer informatie" kunt u meer informatie over een activiteit bekijken.
Agenda met activiteiten op het gebied van mindfulness
Cursus: Sjamanisme, Munay-Ki
Sleutelwoorden: healing, meditatie, mindfulness en ontspanning
Cursusperiode : 09-01-2018 - 12-03-2018
Cursustijd : 19:30 - 21:30
Kruisbergstraat 68 6444 BH Brunssum Limburg

Zijn deze datums voor U n.v.t. biedt ik de mogelijkheid om samen andere datums te plannen.

Prijs: € 250.00

 

Inca Sjamanistische Healing:

 

Munay betekent "Liefde"    Ki betekent "Kracht/ Energie"       Munay-Ki betekent " Ik hou van jou "

 

De 9 Inwijdingen van het ' Helingspad ' v.d. Inca's, het Q'eros volk uit het Andes gebied van Peru.

 

De Munay- Ki geeft een enorme liefdeskracht voor jezelf en de wereld om je heen. Door een verschuiving van waarnemingen leer je veranderingen te laten plaatsvinden via je " HART ". Simpel door je hart echt te openen, voor jezelf, voor de ander en voor het groter geheel waarin we leven, door het verkrijgen van een - Hoger Bewustzijn - en door verbinding te maken en te delen.  Ze helpen jou om lichter en vreugdevoller in het leven te staan. Deze, " 9 Inwijdingen ", energietransmissies zal je energieveld reinigen en het ontdoen van de psychische slib dat door trauma's in het verleden in je aura is achtergebleven. Het enige wat je in dit leven hoeft te doen is de potentie van je Incazaad te manifesteren. Het ontkiemen van dit Incazaad kun je starten met de inwijdingen van de Munay-Ki.

 

 Na het ontvangen van deze inwijdingen kun je ze zelf aan andere doorgeven.

 

 

Incl.: Certificaat, Pi-Stone, Les/Lees materiaal, Cd's en Dvd.

 

 

*Inwijdingen volgens de normen van 'Alberto Villoldo'.

*Aanrader boek: "De Hoeders van de Aarde" van Alberto Villoldo.

*Optie: Spirituele praktijken kunnen mij tevens benaderen voor het geven van

            de '9 Inwijdingen' Munay-Ki.

 

 

Meer info, Wees Welkom op mijn website.

 

In Munay, Alice-Elisabeth.

 

 

 

 

Websites
 
 

 
Mindfulnesstraining Roermond (Limburg).
Sleutelwoorden: ademhaling, emoties, meditatie en mindfulness
Trainingperiode : 29-01-2018 - 26-03-2018
Trainingtijd : 19:30 - 22:00
Keulsebaan 506 6045 GL Roermond Limburg
Prijs: € 300.00

Mindfulness Leef je je leven op de automatische piloot én dreig je de controle te verliezen? Heb je last van spanning, stress, burn-out of pijnklachten? Dan is mindfulness wat voor jou!

 

Deze effectieve aandachttraining helpt je om bewuste keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Dankzij mindfulness sta je zelfbewuster en vitaler in het leven. Je kunt je beter ontspannen, ervaart minder lichamelijke en psychische klachten en kunt meer genieten van de dagelijkse dingen. Ook op je werk! Je bent meer gefocust én creatiever. Je neemt weer de regie over je eigen leven.

Doe mee aan de groepstraining (8 bijeenkomsten van 2,5 uur) of kies voor een individueel of incompany-traject. 

Website
 
 

 
Neem de Afslag. Retraite rond het nemen van een levensbeslissing
Sleutelwoorden: meditatie en mindfulness
Retraiteperiode : 15-02-2018 - 18-02-2018
Stadsdam 1 6851 AH Huissen Gelderland

Dominicanenklooster in Huissen. Aanvang do. 19.00 uur, einde zo. 14.00 uur.

Prijs: € 390.00

Er staat iets te gebeuren in je leven. Je voelt dat het tijd is voor een verandering. Je weet alleen niet goed wat je moet doen. Of je weet het wel, maar durft het niet onder ogen te zien. Het kan zijn dat je tot nu toe geen tijd had om te luisteren naar de stem van je hart, of misschien was het wel comfortabel om een besluit een tijdje voor je uit te schuiven. Maar nu is het tijd om te gaan luisteren naar je innerlijke wijsheid, zodat je weer voluit en vrij kunt gaan leven. Daarvoor moet je de huidige weg verlaten en gaan zoeken naar de afslag die je terugbrengt naar de weg van jouw waarheid.   

Heb Het Hart© organiseert korte, krachtige retraites voor mensen die de moed hebben om bij zichzelf naar binnen te kijken en onder ogen te zien wat er van ze gevraagd wordt. We doen dat aan de hand van drie benedictijnse leefregels: obedientia, stabilitas en conversio morum. Dat wil zeggen: gehoor geven aan wat er van je gevraagd wordt, bestendigheid en een verbetering van je innerlijke houding. Het zijn eeuwenoude grondbeginselen, waar een sterkte van uit gaat die zich niet zomaar gewonnen geeft. Het vraagt diepe aandacht om ze door te laten dringen in je wezen en ermee te kunnen gaan leven. Maar als je bereid en in staat bent om ze toe te laten, dwars door je persoonlijke aarzelingen, vragen en twijfels heen, scheppen ze ruimte, helderheid over je verlangens en belemmeringen. Dan kan het weer gaan stromen in jouw persoonlijke en spirituele groei.  

Een groep bestaat uit maximaal twaalf mensen. Deze groep wordt de bedding voor jouw proces in deze dagen. We maken gebruik van verschillende  werkvormen: schrijven, opstellingen, lichaamswerk, meditatie, rituelen en het socratisch gesprek. De werkvormen zorgen voor een gezond evenwicht tussen inkeer (stil worden en naar binnen kijken) en expressie (spreken en naar buiten treden).  

Tijdens de bezinningsdagen leef je in een monastiek ritme. We richten ons naar de getijden van cisterciënzer monniken; drie keer per dag komen we samen voor een korte meditatie. De maaltijden en de tijden tussen de sessies worden in stilte 

Website
 
 
 

Recente activiteiten

In onderstaand overzicht vindt u activiteiten op het gebied van mindfulness die recent gestart zijn of plaatsgevonden hebben. De meest recente activiteit staat hierbij bovenaan. Mocht u een activiteit interessant vinden dat kunt u de organisatie die de activiteit aanbiedt een bericht sturen met de vraag of deze activiteit in de toekomst nog een keer aangeboden wordt.
Recente activiteiten op het gebied van mindfulness
Workshop mindfulness
Sleutelwoorden: meditatie, mindfulness en stress
Workshopdatum : 20-11-2017
Workshoptijd : 19:00 - 21:30
Keulsebaan 506 6045 GL Roermond Limburg
Prijs: € 37.50

KENNISMAKEN MET MINDFULNESS Heb je wel eens het gevoel dat je geleefd wordt, pieker je veel of voel je je regelmatig overspoeld door emoties? Misschien wil je anders om leren gaan met lichamelijke klachten of wil je leren om in de drukte van de dag bij jezelf te blijven? Als je op zoek bent naar een manier om een actieve bijdrage te leveren aan je eigen gezondheid en kwaliteit van leven, is deze mindfulnessworkshop wellicht iets voor je. Deze workshop stelt je in de gelegenheid om kennis te maken met mindfulness. Mindfulness helpt je anders om te gaan met stressgerelateerde klachten, rouw en verlies, verminderde concentratie, chronische pijnklachten, piekeren, boosheid en verdriet. Tevens leer je meer te genieten van de alledaagse dingen.   Wat kun je verwachten? een workshop mindfulness van 2,5 uur. informatie betreffende de herkomst van Mindfulness. kennismaken met de mindfulness vaardigheden;  oefeningen die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk. ruimte voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen. de eerste handreikingen om bewuster in je leven te staan, meer te genieten van kleine dingen en bewuster te reageren op lastige situaties.

Website
 
 

 
ACT-training
Sleutelwoorden: emoties, mindfulness en stress
Trainingperiode : 02-11-2017 - 21-12-2017
Trainingtijd : 19:30 - 21:30
Broeklaan 10 b 5953NB Reuver Limburg
Prijs: € 350.00

De ACT training is gebaseerd op de Acceptance and Commitment Therapy. De kern van ACT is dat 'het vechten tegen onvermijdelijke zaken uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol leven'.

 

In ACT wordt mensen geleerd zich te richten op zaken die ze op directe wijze kunnen beïnvloeden, zoals hun eigen gedrag, in plaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet direct beïnvloedbaar zijn, zoals emoties of gedachten.

 

Tijdens de training komen de thema's van de ACT aan bod:

  • Defusie: loskomen van je gedachten, zodat deze je minder snel raken.
  • Mindfulness: in contact komen met het hier en nu.
  • Acceptatie: het actief uitnodigen van vervelende gedachten, gevoelens en omstandigheden.
  • Zelf-als-context:  een andere meer flexibele houding met jezelf creëren.
  • Waarden: ontdekken wat je werkelijk belangrijk vindt in je leven.
  • Toegewijde actie: dingen gaan ondernemen op basis van je waarden.

Gezamenlijk zorgen de oefeningen en metaforen uit deze zes zuilen voor meer psychologische flexibiliteit. Hierdoor kun je beter omgaan met de grillen van het leven, en zul je sneller geneigd zijn om de dingen te doen die echt belangrijk voor je zijn. ACT zorgt voor een vrolijke, speelse levenshoudig, waarbij alle angst en pijn die inherent is aan het leven op de koop toe wordt genomen.

De ACT is een waardevolle aanvulling op de mindfulness training, doch kan ook gevolgd worden als men nog geen mindfulnesstraining heeft gevolgd.  

 

De groepstraining bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur. 

 

 

 

Website
 
 

 
Workshop: Dans je vrij
Sleutelwoorden: dans, emoties, mindfulness en stress
Workshopdatum : 22-10-2017
Workshoptijd : 14:00 - 17:30
Praktijkadres: Wijkcentrum Tegelarijveld - Schepen van Hertefeltstraat 26 a 6042 XW Roermond Limburg

Parkeren is gratis op het terrein zelf OF in de lange straat (gelieve niet te parkeren in het korte stukje er naartoe).

Prijs: € .00

OPEN DAG CONFIDANZA 22 oktober 2017

Confidanza bestaat 7 jaar en daarnaast opent Confidanza de deuren van een nieuwe (grotere) praktijkruimte in Roermond.

Kom jij ook?

Prgramma: Gratis workshops

14:00 uur: Inloop
14:30 uur: Workshop Authentic Movement (meditatie in beweging + creativiteit)
15:15 uur: Workshop Dans je vrij - thema ruimte
16:00 uur: Uitleg energetische stoelen + mogelijkheid tot ervaren (5 min pp)

16:30 - 17:30 uur: Tijd voor koffie/thee/fris en een praatje

Voel je welkom! Aanmelden mag, maar hoeft niet.

Wil je maar een deel aanwezig zijn dan zorg ervoor dat je op de starttijd van de workshop naar keuze aanwezig bent. Kijken is ook prima, meedoen = leuk!

Hartelijke groet,

 

Mila Verboeket

Danstherapie - Mindfulness - Authentic Movement - energetische therapie

Website