Mindfulness en gezondheid

Supplementen zoals vitamine D, B12, DHA en magnesium

Naast het eten van veel groenten en echte voeding in tegenstelling tot bewerkte voeding (zoals kant en klare producten in winkels), adviseert David Perlmutter ook bepaalde supplementen zoals bijvoorbeeld vitamine D, E en DHA (een bepaalde vorm van omega-3 vet dat o.a. ook de aanmaak van BDNF stimuleert). Zie o.a. "Vitamin D and Dementia", "The Very Delightful Vitamin D", "Vitamin E – A Proven Alzheimer’s Breakthrough" en "DHA Keeps Your Brain Healthy". Zie voor informatie over magnesium o.a "Magnesium: A Critical Micronutrient".
Zie voor de relevantie van vitamines zoals vitamine D, B12 etc. en mineralen zoals magnesium en zink (en de verhouding zink/koper) en omega-3 vetten zoals DHA ook de voordrachten van professor Dale Bredesen: "Reversing Alzheimer’s Disease- Dr. Dale Bredesen, MD" en "Reversal of Cognitive Decline".
Zie voor meer informatie de links in het onderstaande link-overzicht.
Zie ook de voordracht "Rhonda Patrick: Nutrigenomics, Epigenetics, and Stress Tolerance" waarin Rhonda Patrick, Ph.D ook ingaat op het effect van vasten, calorie-restrictie, slaap, sauna en beweging, naast dat ze ook ingaat op de functie van micronutriënten, zoals vitaminen, in het lichaam in relatie tot gezondheid en veroudering.
Zie ook haar voordracht "Rhonda Partrick on Diet-Gene Interactions, Epigenetics, the Vitamin D-Serotonin Link and DNA Damage" waarin ze o.a. ingaat op magnesium, vitamine D, serotonine, EPA, DHA en genetische expressie. Een vergelijkbare voordracht gaf ze op het "Orthomolecular Medicine Congress" in Bussum zie "Rhonda Patrick at Orthomolecular Medicine Congress in Bussum, Netherlands (Keynote Oct. 3rd, 2015)".
Zie voor meer informatie over vitamine D ook de voordracht van professor Michael Holick, een expert op het gebied van vitamine D: "Michael F. Holick - The D-Lightful Vitamin D for Good Health" waarin hij uitgebreid ingaat op vitamine D en aangeeft waarom veel mensen een tekort aan vitamine D hebben. Hij raadt zo'n 2000 IE vitamine D per dag aan. Met name ook voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven is voldoende vitamine D ook belangrijk omdat op die manier de baby genoeg vitamine D krijgt. Voor vrouwen die borstvoeding geven raad hij 4000 tot 6000 IE per dag aan. Mensen met veel overgewicht hebben vanwege de grotere hoeveelheid vet en de vetoplosbaarheid van vitamine D meer vitamine D nodig dan mensen die geen overgewicht hebben.
Zie voor meer informatie ook het "Micronutrient Information Center" van het Linus Pauling Institute van Oregon State University waarop uitgebreide informatie over vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen zoals bijvoorbeeld vezels en essentiële vetzuren te vinden is. De informatie op deze website is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken waar vaak naar wordt verwezen via verwijzingen naar publicaties en de informatie wordt regelmatig geupdate door professoren en onderzoekers. Zij zijn overigens terughoudender omtrent vitamine E dan David Perlmutter, en adviseren een lagere dosis dan in de studie gebruikt is die David Perlmutter bespreekt. Vitamine E kan bij hoge dosering een risico vormen met name als ook andere medicijnen ingenomen worden. zie: "Linus Pauling Institute - Micronutrient Information Center - Vitamin E".

Links